Ahad, 6 Februari 2011

PHukiiiieeettt!!! ( bak kata emma )



















aiyoyoyo...saya sudah itam kembali kerana dok berjemur di phuket yang sangat panas itewww...kali ni..elin pegi ngan raaaaaaamaaaaaii ramai! 8 orang kitorang sume! ada tita...ijat, emma, fairuz, adi, sham n am bahari mohamad noor tuuu....planning cume 5 orang...me tita adi sham n am..tetibe emma n hubby nak ikut..hanimun katanyer...then ijat plak nak ikut tinggalkan zan sorang2! tak baik ijat tauuu!...so end up 8 orang pegi...the trip was fun...but tiring!!! comeeee....lets goneee!! kite mula dengan first day...



1st day...our flight kui 12.30pm mesia time...zan pick up kat umah..then pick up ijat...sampai epot jumpe adi, sham n am....dalam flight sume tido..time makan je bukak mata...




reached phuket at 2 pm time sana....terus check in hotel..quite nice! reminds me of Bali...exactly hokeeey dia punye jalan2 bagai...so dah rest about 30 mins...weols sume kuar gi carik makan...aiyo..phuket ujaann...redah sajee...si geboi2 sume dah lapar...pusing2 akhirnyer...gi makan kat bangla road...memang payah la nak cari makan halal sini...katanyer halal..tapi ada pork gituu!! apa lagi..baca doa makan dengan bersungguh2...n ngap!!!! mahal giler makanan kat sini nih!!! then pas makan terus shoping...haha..tak nyenyempat sume orang nak shopping!...then, me, tita n ijat gi thai masaggeee...ahahahah..terbaeekk...di kepak2kan badanku iniii....only 250B...meaning rm25 sjam!! best woooo...balik otel...tido ngangaaaa!!! coz tomorow nak p jebon island!!!




2nd day...

ni on the way nak p jetti





only me, tita, ijat, emma n fairuz pegi jebon island..james bond island ler..paid quite high...almost rm130 nak spend the whole day ke sana....



while waiting for the boat to embark...sempat posing!!






the boat ride was fun! tak mabok pun sangat....had fun naik canoe masuk gua...jalan2 masuk gua gi kat pokok paya...tangkap gambar cam orang gile atas boat...then lunch on the boat pun was good!!! sodap siot!



us at atas canoee!!







went back to patong beach around 5pm...seperti biasa...tak penah kenal erti penat..hahah mandi2, then jalan2 lagiiii!!!!!!!!!!!!!kali ni looking forward untuk trip jalan2 area phuket







3rd day....city tour!!!




ari ni semua 8 orang ada...sewa van dari pok yeh!! pandai pok yeh cakap melayu..so senang la sket kan...kitorang round2 area phuket....




went to elephant riding..naik atv!!! best wooooo.......


ok..dah penat nak tulis....later i sambung hokeeeyyyy....

2 ulasan:

en_me berkata...

sonoknyerr pi pukieettt.. ehehe

IBU PUSPITA berkata...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI